5-6 Haziran Hafta sonu ve gelecek hafta beklentileri

Hafta sonu özellikle batıda yağışlı geçecek. Cumartesi yine en yağısız gün olacak ama 6 Haziran Pazar gününden başlayarak yağışlı ve mevsim normallerinde geçecek bir haftaya başlayacağız. Bunun nedeni Ege denizi üzerinde yerleşecek olan bir alçak basınç merkezine bağlı hava olayları. Pazar günü Güney Doğu ve Doğu Anadolu Doğu Karadeniz en sıcak bölgelerimiz olacak. Ege bulutlu ama en azından sakince bir gün. Ama kuzey ve Orta Ege (Kuşadası ve kuzeyi) yer yer bol etkili sürekli yağışlar alacak. İç Anadoluda da karasız hava yer yer kırk ikindi yağışlarına neden olabilir. Pazartesi günü alçak basınç merkezinin İç Anadoluya kayması beklenmekte. Bu da Trakya Marmara ve Batı Karadeniz  için poyraz demek oluyor etkili sürekli yağış demek oluyor. Salı günü bu alçak basınç merkezi Hopa önlerine kayacak ve bu sefer tüm yurt hafif esen poyrazın etkisine girecek.
Bizi sevmiş olacak ki üzerimize yerleşecek ve bizi hafta sonuna kadar da bırakmayacak bu sistem. Bulutu ile bizi güneşten koruyacak.
Bol bol yağışı ile de susuzluğa çare olacak tarlalar ormanlar ağaçlar hayvancıklar bol bol suya kavuşacak.
Bu ne nimettir biliyormusunuz, farkında değiliz belki ama bu su tanrının bu coğrafyaya verdiği en büyük nimet. Zamanında yeterince ve de her zaman var olan ve inanın ki başkalarını da kıskançlıktan çatlatan bir nimet.
Varsın çatlasınlar, siz bu nimetten yararlanın. Yağmurda ıslanmaktan korkmayın. Sahradan direkt değil ama dolaylı olarak alınan tozlar yine bu yağmurları bereketlendiriyor. Şemsiye açmanıza dahi gerek yok, ıslanın ve sonra varsa saçınızdaki kepeklere bakın, kalmışlarmı acaba?
 
İyi hafta sonları dileklerimle, batıda dış mekanlarda birşeyler yapacaksanız gün Cumartesi günü.
 
Saygılarımla

Category(s): Haberler