26-27 Ocak 2012 Hava ve Toz Beklentileri

Kısa bir ziyaret için Mersin’e gittim ve 25 Ocak günü yurt genelinde beklenen tozlu ve de yağışlı hava ve dolayısı ile kaygan zeminde seyahat etmemek için 24 Ocak öğleden sonra Mersin’den Ankara’ya doğru yola çıktım. 1980’lerde neredeyse 4 saate ulaştığımız Pozantı’ya ve daha sonra da Ulukışla’ya otoyollardan 1.5 saat gibi bir zamanda ulaşmanın keyfi ile araç sürerken Ankara’ya 70 km kala kar bizi bir yakaladı ki ne yakalama. Tipi ve de yolların bir anda beyaza bürünmesi ve memleketim manzaraları. ters dönen bir tır, sonra kayan bir araç daha sonra benim patinaj yapmam derken 1 saatlik yolu 2.5 saate almak. Yani sizlere yaptığım uyarılara bu sefer de kendim teslim oldum bu nedenle beklenen hava durumu hakkında bu sefer daha dikkatli davranmaya çalışacağım. Daha önceden de tahmin edildiği üzere Sahra kökenli bol tozlu hava 25-26 ve 27 Ocak günleri de bizlerle beraber. Ancak bu ılıman hava akımının ilerleyen günlerde daha doğuya çekilmesi ile kuzeyden sarkan soğuk hava bir anda Trakya’dan yurda giriş yapacak ve bugün yağmura dönen yağışlar yine kara dönecek ki ne dönme. İstanbul ve yakın çevresi için dikkat edilecek gün 26 Ocak. 26 Ocak sabahına batıda belki lodosla uyanabilirsiniz ama sonrası poyraz ve de ani sıcaklık düşüşü ve de sulu kar ve kar. Neyse ki okullar tatil ama o gün batıda ve de özellikle İstanbul’da özel aracınız ile yola çıkmayın, yolda uzun saatler kalırsınız bu kadar basit.26 ve 27 Ocak günlerinde tüm yurtta hava koşulları “neşeli”. Doğu bölgeler yine en ılıman koşullarda ama bu da kışın ılımanı. Batıda dondan etkilenen uğraşısı olanlar için de 26-27 ve 28 Ocak akşamları kritik saatler.
Özetle yeni ve de etkili bir soğuk dalgası yolda ve bu dalga özellikle Samsun Adana hattı batısını vuracak. Sistem pazar günü doğu anadoluda etkili olduktan sonra yurdu terk edecek ancak yeni ve de daha da bol tozlu ve de daha da etkili yağışlar 30-31 Ocak günlerinde yolda.Yine batıda ve güneyde etkili yağışlara gebe. Aman dikkat edelim Tanrının bu bereketinden doya doya yararlanalım. Bu arada güneyde ağaçlarda çiçek açarsa sakın şaşmayın artık yağışlar yavaş yavaş bereketli olmaya başladı.Sağlık sorunlarınızın da değiştiğini gözlemliyorsunuzdur. Lodos esince ağrılar sızılar poyraza dönünce bir anda iyileşme. İşte bu işin doğaya bırakılmış hali. Ben size “poyrazmatik” ile lodosu nasıl poyraza döndürebileceğinizi anlatıyorum, denemesi size ait. Bunun için şurayı tıklayacaksınız;
www.havadantozdan.com/poyrazmatik/
Bunla da bitmiyor elbette; Sedef’iniz varsa ve de bunu DEF etmek istiyorsanız;
http://baharyagmuru.com
pazarlama işi bana güvenip bu işe para yatıran kişilere ait güvencesi de benim. Deneyin lütfen ama bana da Sedefli bölgenizin deneme öncesi ve de sonrasının fotoğrafını göndermeyi sakın unutmayın. Benim araştırmalarım için de buna ihtiyacım var.
Saygılarımla
Cemal Saydam

Category(s): Haberler